Pagina's

dinsdag 31 januari 2012

(ijs) bloempjes
Hoewel het dinsdag is, alvast een up-date'tje van de bloempjes. Morgen mag ik de hele dag werken en dan komt er van bloggen niet zoveel. De rode bloempjes en de ecrurand zijn klaar en worden vandaag aan de top gezet.Volgende week nog de oranje bloemen en las ik een fleurs-pauze in om verschillende redenen. Ten eerste verdringen de bloempjes een beetje de ufo's die er nog liggen, terwijl " fleurs"  niet eens echte ufo is en er liggen nog wat kleine projectjes die 'even ' afgemaakt moeten worden en dat schept weer ruimte in de ufo-doos. Ten tweede als ik in dit tempo doorga is de quilt al af voor de eerste verjaardag van onze Fleur en dat was niet het streven.Ten derde wil ik ook wat meer blog-variatie en aan materiaal geen gebrek hoor!

De rode bloemen zijn deze week omgetoverd tot ijsbloemen, hoewel er hier geen sneeuw ligt vriest het wel behoorlijk. Ons vijvertje houden we dan open met een bruis-steentje en dat geeft een grappig effect.Ook aan het borduren beleef ik veel plezier. Ik heb alleen het volgende probleempje, ik wil er graag een quiltrand omheen maken. Maar zij waarschuwde al dat dat niet altijd even goed gaat. Heeft iemand tips voor mij of is het niet te combineren?? Allemaal een fijne (quilt)dag gewenst


8 opmerkingen:

 1. Hallo Janet. Lief hoor al die (ijs)bloemetjes. Dat borduurtje vind ik ook zo leuk.
  Ik reageer gelijk even terug op jouw reactie bij mij. Over de Schepping. Van zo'n reactie word ik helemaal blij en warm!! Ik kan geen mailadres van je vinden, vandaar dat ik eventjes op deze manier doe. Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij gaat het wel, maar vraag het maar eens aan Berna zij heeft een borduurquiltje gemaakt, je ziet het rechts in de zijkolom staan.
  http://berna-mycountrynest.blogspot.com/#uds-search-results

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Janet,

  Je bloemetjestuin groeit al mooi.
  Een goede vraag van jou over het afwerken van borduurtjes, ik heb het nog niet gedaan maar heb er weleens aangedacht om te gaan doen. Vooral als het kleine werkjes zijn.

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Janet,
  Als je het borduurwerk niet gaat verwerken in een quilt, maar alleen een randje omheen zet, is dat geen probleem, alleen wanneer je een voering vastnaait gaat het borduurwerk bollen. Bij het grote ABC van Carinne ongeveer 90x70 en De Grand Marquoir Van Isabelle Haccourt Vautier heb ik een mooie stof eromheen gezet en alleen aan de bovennaad een witte voering (tegen het doorschijnen) vastgenaaid, die hangt er dus los achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, een bruisend vijvertje met ijsbloemetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb geen oplossing voor je probleem, maar je bloempjes liggen er mooi bij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er beide goed uit.
  Als je het borduurwerk als quilt verder maakt, zou ik er een vlieseline o.i.d. achter strijken.
  En hier en daar mee doorquilten.
  Of zeg ik nu iets geks ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat een lef om je mooie bloemen op het ijs te leggen.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen