Pagina's

zaterdag 7 januari 2012

7 Januari en een kerstprobleem?!
Inderdaad hoe kun je het bedenken. Het zit zo: Vorig jaar zag ik het geweldige patroon van the last night before christmas, helemaal verliefd was ik er op. Ongeduldig als ik ben kon ik niet wachten to het als b.o.m werd uitgebracht maar bestelde ik gelijk het patroon zonder stof! Toen het christmas-virus losbarstte was er dus nergens meer stof te verkrijgen(een fatquarter wel te verstaan). In mijn enthousiasme nam ik genoegen met een layer-cake en begon te knippen en appliceren. Maar wat bleek al gauw. De blokken van het patroon waren zonder naadtoeslag even groot als de layercake blokken, dus miste ik de naadtoeslag en moest er met kunst en vliegwerk een naadtoeslag bij aangezet worden. Na een blok had ik hier al schoon genoeg van, bovendien is een layer-cake niet genoeg voor de hele quilt. Dus nu zit ik me ernstig te beraden of ik de quilt ga maken (en hoe, met welke stofjes) of dat ik de stofjes maar bij de voorraad leg en het verwerk in diverse andere werkjes.

9 opmerkingen:

 1. Hé,hé, ik ben dus niet de enige die wel eens erg enthousiast aan een nieuw project begint, heb ook werkelijk geen idee hoe je dit op moet lossen, ik ken het patroon ook niet, jammer dan.....succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, wat moet ik hier op zeggen??? Zoek andere leuke kerststoffen uit en maak er je eigen variatie van??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Janet, dit zou ook echt iets voor mij zijn, je bent echt niet de enige die vol enthousiasme ergens mee begint, maar het leuke is dat je er nu zelf een creatieve draai aan kunt geven, beetje andere stofjes en het patroon naar jouw maten zetten en je zult zien dat het een leuk kerstquiltje wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sluit me helemaal bij de vorige reacties aan: lekker je eigen draai er aan geven, dat lukt je vast wel. Heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Behoorlijk lastig.
  Het patroon iets verkleinen !?!?!
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja dat komt me nou heel erg bekend voor. Zo wordt een originele creatie geboren! Helemaal uniek!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 7. waarom ga je niet op zoek naar andere stofjes!!
  ik denk dat er best wel wat winkels zijn waar je stofjes in die sfeer kunt kopen.
  (misschien is er iemand die wel van het hele pakket, patroon en stofjes af wil, maar dan ben je wel duur uit!! als je dat wilt, moet je me even mailen! En nee, ik niet, ik hou em zelf......:))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. The stitch cottage heeft misschien nog wat stoffen van deze collectie. via haar heb ik het patroon met stoffen gekocht als een BOM.
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op deze website staan de stofjes nog:
  http://www.gelrebloem.nl/webshop/index.php/products_serie_id/783
  Misschien lost dit je probleem op? En ik zou ook eens op Amerikaanse website kijken. Mogelijk dat daar ook nog iets tussenstaat. Als ik er tegenaan loop laat ik het je weten. Succes met het maken van de quilt. Hij is veel te leuk om niet te maken!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen