Pagina's

vrijdag 6 januari 2012

De naaimachine en ik
Gisteren heb ik de cursus machinaal quilten gevolgd.Ondanks dat de cursus iets anders in elkaar zat dan ik dacht was het een leuke cursus waar ik toch wel weer wat handige tips heb opgedaan. Natuurlijk was ik veel te vooruitstrevend door te denken dat we het uit de vrije hand quilten met de machine gingen leren.Dat blijkt een techniek te zijn die je je alleen eigen kunt maken door eindeloos te oefenen.
We begonnen de cursus met het aan elkaar zetten van 15 vierkantjes, die we vervolgens tot een 1001-en-één-dingentasje omtoverde. Die werden met siersteken op de machine doorgestikt.Grappig om te merken hoe alle machines om mij heen begonnen te zoeven terwijl ik met een slakkengang en zweet op het voorhoofd voorzichtig begon te naaien,maar het lukte, tot dat de bies er aan gezet moest worden. Het opzetten met de naaimachine gaat wel goed maar dan het tegenzomen. Terwijl mijn overbuurvrouw het 'even'doet(nietwaar priscilla), besluit ik halverwege dat ik het met de hand ga afmaken. Of de naaimachine en ik vriendjes worden? Het zal nog veel oefenen worden en het zal nog veel geduld vragen, voorlopig zal het in elk  geval een combinatie zijn van hand- en machinewerk.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Janet,

  Heb gisteren al iets geplaats op je blog
  Maar moet je nog wel even vertellen dat ik helemaal verlieft ben op je strawberryfaire.
  Zo snel ik tijd heb ga ik proberen om er ook een te maken.

  Groetjes Priscilla

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik snap het. Je dacht aan dóórquilten op de machine. Maar van elke cursus of workshop steek je weer wat op en het is toch ook heel gezellig. Ik vind het zelf fijn om het handquilten en het machinequilten af te wisselen. Op een gegeven moment vind je beiden steeds leuker worden. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Janet,
  Hand en machine werken zal eigenlijk altijd blijven samen gaan. En wat doorquilten op de machine betreft, pak een proeflap en ga gewoon oefenen, zoals Chris doet op haar blog vandaag, oefening baart echt kunst.
  In het begin denk je dit wordt niet wat, maar na een tijdje krijg je de slag te pakken en dan is het echt leuk om te doen. Maar niet te lang achterelkaar, dat is niet goed voor je lijf !!
  En je kunt ook een "verdwijnstift" gebruiken in het begin, dan kun je de lijntjes volgen, dat is minder eng dan vrij werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach joh, je wordt er altijd wijzer van en.....je hebt een leuke dag....::))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooohhh je moet echt vriendschap sluiten met de naaimachine, Zó handig en o zó snel. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen