Pagina's

woensdag 25 januari 2012

FLEURsdag
Het begon allemaal een beetje als een probeerseltje. Patchworken met kartonnetjes was nooit echt mijn ding.Maar toen onze kleindochter Fleur geboren werd, zag ik opeens op heel veel blogs de bloemetjes. Die waren er natuurlijk al veel langer maar ik 'zag' ze gewoon niet. Voor de gein maakt ik een bloemetje en nog een en nog een en........opeens waren het er behoorlijk wat. Ik ging het ook nog leuk vinden en nu is het bijna verslavend. Hoe het precies moest gaan worden? ik had geen idee, ik was immers zomaar begonnen zonder plan.Gaandeweg bedacht ik dat het een middenstuk zou worden met daarom heen een rand. Voor het middenstuk had ik wat fellere kleurtjes uitgezocht(dit symboliseert de baby en kindertijd) in regenboogkleuren wat de hoop uitspreekt voor een prachtige toekomst voor Fleur.In de rand die om de quilt komt maak ik geen bloemen maar een ruitvorm en dan in 'tienerkleuren', en zo hoop ik dat de quilt een levenlang mee kan!

Deze week werden er een rand ecru- en roze bloemen aan het middenstuk gezet. De volgende ecrubloemen en de rode bloemen werden voorbereid als huiswerk voor deze week. Als laatste komt er nog een rij oranje bloemen en dan is naar mijn smaak het middenstuk compleet. Dan moet ik gaan nadenken over een tussenrand..En over deze dame gaat het allemaal, hoe trots kun je zijn als oma?


10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk quiltje gaat dit worden, zo vrolijk, de kleurtjes van de regenboog, Fleurig voor Fleur, Jij trots, zij (later) vast ook trots

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lieve en vrolijke dame !
  Heeeeel trots denk ik !
  Geen wonder dat je bloemen/fleurquilt opeens hard gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En....met recht een trotse oma, wat een prachtig kindje, en zo blij! Ook leuk om bij jou de vorderingen van de hexagonnetjes-quilt te zien, hij wordt echt prachtig! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuk kindje en natuurlijk ben je als oma trots.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lief kleindochtertje, tuurlijk mag je daar best erg trots op wezen. En je bloemetjesquilt wordt erg mooi!!! Succes, groetjes Ineke Hulzebos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ohh wat een leuk kleinkind! Met zo'n schatje moet je toch gewoon knuffelen!
  Ze zal de quilt die je speciaal voor haar gaat maken heel erg mooi vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig om deze quilt op je blog te zien groeien! Hij wordt heerlijk fleurig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattig kleindochtertje heb je Janet. En wat een leuk idee om een quilt voor haar te maken met zo'n mooi verhaal erachter. Het zal vast prachtig worden en ik denk dat ze er heel blij mee zal zijn.
  In je blog header foto zie ik je werkplek... wat een heerlijke plek zeg. Lekker veel ruimte en veel licht. Ook zie ik dat je niet alleen van quilten maar ook van borduren houdt. Dat heb ik ook hoor! En dan kom jij vast ook vaak tijd tekort. ;-)
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ga je als een speer met je fleurs!! En wat een leuk idee om de quilt op deze manier op te bouwen. En dan die foto van dat scheetje op de bank.. geweldig! Onze kleindochter is van begin september, maar dit plaatje is al zo herkenbaar... Genieten he?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schatje, die Fleur van jullie! Wat zullen jullie trots zijn!!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen