Pagina's

dinsdag 28 februari 2012

Een mini quiltvakantie!
Deze week heb ik de col-sjaal afgekregen. Hij is erg leuk geworden maar helaas voor de sjaal is koning winter verdwenen en moet ie waarschijnlijk wachten tot de volgende winter!Ook voor mijn 'zeereis' zijn er twee blokjes gemaakt en natuurlijk wordt er druk gequilt.

Vandaag ga ik voor drie dagen naar mijn broer en schoonzus in Almere! Een tas vol quiltwerk mee! en nu maar genieten van drie dagen ongestoord quilten aan de strawberry-faire en appliceren aan de christmasquilt. Joepie, geen telefoon, geen huishoudelijke bezigheden, hmm 'k voel me net of ik op schoolreis ga! Tot zaterdag allemaal!!


woensdag 22 februari 2012

Waar ik allemaal mee bezig ben!
Op diverse blogs heb ik gelezen dat men aan het 'opruimen' is.Het nieuwe jaar is nog maar acht weken oud en zo hier en daar(ja ook hier) is al een goed voornemen (gedeeltelijk) gesneuveld en blijken we toch alweer te veel projecten onder handen te hebben. Dat zorgt voor onrust dus kiezen we twee of drie projecten uit en de rest gaat in de wachtkamer!. Hier gaat FLEUR's in de wachtkamer, het middenstuk is klaar en nu ga ik nadenken over de eerste rand die er omheen komt. Ook het borduurtje dat ik in zwolle kocht mag nog even wachten. Waar ben ik dan wel meebezig? Natuurlijk met het doorquilten van de strawberry-faire, hoewel dat minder snel gaat dan ik had gehoopt.


In voorbereiding om weer opgepikt te worden is de Samplings from the sea. Daarvan wil ik de volgende drie blokken laten zien:

Tenslotte laat ik The last night before christmas zien. Heel enthousiast mee begonnen vorige jaar. Eigenlijk te enthousiast want ik kon niet wachten tot de b.o.m in nederland beschikbaar was en kocht alleen het patroon in amerika. Helaas bleek later dat deze quilt alleen als b.o.m verkrijgbaar was met stof en patroon. De losse stoffen waren nauwelijks te leveren. Op advies van een quiltwinkel vast begonnen met een layer-cake die wel beschikbaar was.Dom als ik was heb ik niet op de maten gelet en al gauw bleken sommige blokken zonder naadtoeslag net zo groot te zijn als de layer-cake, probleem dus(want ik ben niet zo goed in het verkleinen van patronen). Het eerste blokje werd gemaakt maar al gauw was de lol er af voor mij en tja langzaam maar zeker verdween the mouse in de ufo-doos. Maar o wat bleef ik em mooi vinden!. 
Begin dit jaar alle moed verzameld en met behulp van DH! exact bekeken wat ik aan stofjes had en wat er mee gedaan kon worden. Nu blijkt dat ik de top(exclusief buitenste rand) kan maken, met hier en daar een kleine verandering van stof. Dus ben ik weer enthousiast gestart met blokje twee.P.S (Er is ook zoveel te vertellen! ) Ondertussen ben ik ook nog aan het breien geslagen! Hoewel het hele koude weer voorbij is brei ik een lekkere col-sjaal


zaterdag 18 februari 2012

Borduurblogje en een dagje zwolle
Ondanks dat de griep een serieuze aanval doet mij klein te krijgen en mijn nachtdiensten is er toch wel het een en ander geproduceerd deze week! Het merklapje blessings naar patroon van jookies is af en hangt inmiddels gezellig in de keuken.Hoewel het buiten nog lang niet op lente lijkt is het lentehart al klaar in afwachten van beter weer. Het lente hart  of wel de love-bird-tree is het patroontje dat ik als give-away gewonnen had bij simone. Dan is er nog de geborduurde letter, die als patroontje verkrijgbaar is bij marijke, Nog niet helemaal af maar dat komt snel. Het lijkt wel een borduurblog te worden maar wees niet bang er wordt ook gequilt !!
En dan natuurlijk zwolle. O, wat was dat genieten! heerlijk met de trein naar zwolle en eindeloos ronddwalen over de beurs. Wat zie je dan veel mooie dingen en wat moet je sterk in je schoenen staan als je jezelf beloofd hebt ufo's af te maken!! Maar.. het is gelukt. Wel nog een lapje gevonden voor the last night before christmas. Daar ben ik heeeeel blij mee want het is best moeilijk om die stofjes nog te kopen.Verder nog wat kleine dingen gekocht die ik 'echt' nodig had(ahum).Buiten is het grauw weer met andere woorden heerlijk handwerk weer. Waar zal ik eens mee beginnen? quilten, speldenkussen afmaken (o ja ik wilde ook nog een colshawl breien), hmm hoe lang duurt een weekend eigenlijk? Ha ha allemaal een heel fijn weekend gewenst en voor wie nog naar zwolle gaan : heel veel plezier.


maandag 13 februari 2012

Een druk weekend en de volgende ufo!!
Goedemorgen allemaal! Afgelopen weekend was weer mijn werk-weekend. Ik werk in de zorg en dat houdt in dat ik om het weekend werk. In zo'n weekend komt er niet veel van handwerken terecht. Toch worden er af e toe wat steekjes gemaakt aan 'blessings'en natuurlijk aan strawberry faire. Omdat de strawberry-faire nu gedubbeld is en en onder 'quiltwerk' valt heb ik de volgende patchwork-ufo te voorschijn getoverd.Dat is :
"Samplings from the sea'. Dit is al een heel oude ufo. Jaren geleden helemaal verliefd op geraakt. Maar door (achter af) niet de juiste kleuren te gebruiken al gauw in onmin geraakt bij mij. Toch is het eigenlijk zonde om hem te laten liggen, dus vanaf vandaag doet ie mee naast 'The last night before Christmas (daarover in een volgend blogje meer)
Tall Ship
Fish


Mariner's Compass
                                          
en twee-derde van het middenstuk is ook klaar:

Storm-at-sea

  Verder ben ik natuurlijk al even begonnen aan mijn gewonnen give-a-way:P.s het is gebleken dat sommigen geen bericht achter kunnen laten, dat komt omdat er iets is veranderd in het tab reactie. Dus maar weer wachten tot de e.h.b.c weer thuis is. Hopelijk proberen jullie het later nog eens, want een klein beetje verslaafd aan jullie reactie ben ik al hoor!!

woensdag 8 februari 2012

Blessings en een super leuk begin van de dag!!
 Niets vermoedend open ik vanmorgen mijn mail en wat zie ik : ik heb de give-away bij haar gewonnen!! een schitterend patroontje van de lovebird tree, als dat geen goed begin van de dag is!?! 'k heb nu al zin om het te gaan maken. Ook gert en anita gefeliciteerd en veel succes ermee.Verder schiet het al op met 'blessings' en om dat ie redelijk klein is gaat het dubbelen tot nu toe goed. Ik heb het borduurwerk 1x kruislings door gequilt en volgens mij zie je daar weinig van, De rand heb ik eenvoudig gehouden omdat het het een niet over het ander mag heersen.(ik weet niet waarom de foto opzij draait en kan hem ook niet recht op krijgen, even wachten dus  tot de eerste-hup-bij-computers thuis is)


Dan de Strawberry faire deze zit in de quiltring, altijd weer een spannend moment. Ik heb al wel gemerkt dat de fiber-fill wel wat dunner had gemogen, maar dit was het dunst dat ik op dit moment kon kopen. Mijn quiltwinkel zit wat verder weg en op dit moment ontbreekt het me aan tijd om er naar toe te gaan( overigens wel veilig en goed voor de portemonnee :-)

Een jaar of vijf geleden heb ik de cursus quilten-in-de-ring gevolgd. Een hele kunst die ik nog steeds niet goed onder de knie heb. Dat komt omdat ik meestal tops maak of een deel er van  en het ook snel opgeef als het niet lukt in de ring maar wel zonder! Op de cursus maakten we een klein quiltje dat ik nog altijd als oefenlapje gebruik. Mijn eerste quiltsteken zijn meestal wat onregelmatig en groter dan wanneer ik een poosje quilt.

Nou, voldoende te doen nietwaar! Fijne dag allemaal.


zaterdag 4 februari 2012

tadaaaa!!!
May i present: Strawberry-village!!
Het was even doorbijten,want sandwichen is niet mijn favorietste klusje, maar de drie lagen zijn gespeld!(met hulp van dh want o wat protesteren die knieën op de plavuizen) en kan de 'rijg-klus'beginnen!en daarna het quilten.


fijn weekend allemaal!!

donderdag 2 februari 2012

Werk in uitvoering
In mijn headerfoto zien jullie al fragmenten van mijn quiltzolder voorbij komen. Maar ik vind het ook best leuk jullie een kleine rondleiding te geven. Het is een kleine afleidingsmanoeuvre  omdat het quilt-klaar maken van de strawberry-faire iets langer duurt dan gepland. De achtergrondstof was namelijk spierwit tussen de aardbeitjes en dat vond ik niet zo mooi, dus hup in de thee er mee. Nee niet in een kopje ha ha in een hele emmer thee!! Maar het is goed gelukt. Toen wilde ik gaan sandwichen, bleek de fiberfill te smal. Nu moet er van de onderkant stukken af en die worden er aan de zijkant weer aangezet. Dat levert enige vertraging op :-(.
Dus daarom een kleine rondleiding!! Daar gaat ie:

Mijn werkplek waar ik nog steeds verliefd op ben, compleet met computer en t.v!


Als je goed kijkt zie je het dakterras, nou ik kan je vertellen dat het daar goed toeven is zomers.

Dan mijn geweldige werktafel waar ik echt superblij mee ben. Heerlijk heen en weer rollen op de bureaustoel(van DS, oeps, ik heb DE stoel nog niet gevonden) tussen naaimachine snijmat en werkplek en ondertussen genieten van het zonnetje dat zo lekker meekijkt.


 Rechts van de werktafel bevind zich mijn design-wall, ontworpen en gemaakt door mijn DH van kurktegels.Daaronder kastjes van ikea .
en achterin nog een vaste kast(met de dozen met ufo's *U*) en een heerlijke relax-stoel voor iedereen die me gezelschap komt houden en even t.v wil kijken of gewoon gezellig komt kletsen.
En op deze plek wordt er dus op dit moment hard gewerkt aan het sandwichen van de strawberry-faire!!

Nou nu heb ik wel genoeg opgeschept over m'n zolder he(maar ja 'k ben ook zoooo trots) , m'n volgende blogs zullen weer meer bescheiden zijn hoor! Leuk dat jullie meegekeken hebben en kom gerust eens langs!!