Pagina's

woensdag 22 februari 2012

Waar ik allemaal mee bezig ben!
Op diverse blogs heb ik gelezen dat men aan het 'opruimen' is.Het nieuwe jaar is nog maar acht weken oud en zo hier en daar(ja ook hier) is al een goed voornemen (gedeeltelijk) gesneuveld en blijken we toch alweer te veel projecten onder handen te hebben. Dat zorgt voor onrust dus kiezen we twee of drie projecten uit en de rest gaat in de wachtkamer!. Hier gaat FLEUR's in de wachtkamer, het middenstuk is klaar en nu ga ik nadenken over de eerste rand die er omheen komt. Ook het borduurtje dat ik in zwolle kocht mag nog even wachten. Waar ben ik dan wel meebezig? Natuurlijk met het doorquilten van de strawberry-faire, hoewel dat minder snel gaat dan ik had gehoopt.


In voorbereiding om weer opgepikt te worden is de Samplings from the sea. Daarvan wil ik de volgende drie blokken laten zien:

Tenslotte laat ik The last night before christmas zien. Heel enthousiast mee begonnen vorige jaar. Eigenlijk te enthousiast want ik kon niet wachten tot de b.o.m in nederland beschikbaar was en kocht alleen het patroon in amerika. Helaas bleek later dat deze quilt alleen als b.o.m verkrijgbaar was met stof en patroon. De losse stoffen waren nauwelijks te leveren. Op advies van een quiltwinkel vast begonnen met een layer-cake die wel beschikbaar was.Dom als ik was heb ik niet op de maten gelet en al gauw bleken sommige blokken zonder naadtoeslag net zo groot te zijn als de layer-cake, probleem dus(want ik ben niet zo goed in het verkleinen van patronen). Het eerste blokje werd gemaakt maar al gauw was de lol er af voor mij en tja langzaam maar zeker verdween the mouse in de ufo-doos. Maar o wat bleef ik em mooi vinden!. 
Begin dit jaar alle moed verzameld en met behulp van DH! exact bekeken wat ik aan stofjes had en wat er mee gedaan kon worden. Nu blijkt dat ik de top(exclusief buitenste rand) kan maken, met hier en daar een kleine verandering van stof. Dus ben ik weer enthousiast gestart met blokje twee.P.S (Er is ook zoveel te vertellen! ) Ondertussen ben ik ook nog aan het breien geslagen! Hoewel het hele koude weer voorbij is brei ik een lekkere col-sjaal


9 opmerkingen:

 1. Hij is veel te leuk om in de doos te laten liggen. De kol is ook erg mooi. Heb je daar een patroon van of is het eigen idee? Wat voor steek gebruik je?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien moet je even op deze link klikken: http://www.hancocks-paducah.com/ItemSearch--search-ecole--srcin-1
  Bij Hancocks zijn op dit moment nog Fat Eighth Bundles te koop (ook nog in de aanbieding) en nog wat stoffen uit de Petite Ecole-serie. Als je bovenaan de pagina kijkt, kom je nog in aanmerking voor free shipping ook. Succes!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Juist wel leuk denk ik om wat andere stofjes erin te verwerken !
  Dan heb je (nog) meer een unieke quilt !

  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk, Janet, en nu lekker doorgaan!!
  We houden elkaar op de hoogte!!...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Your quilts/crafts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world!
  www.quiltworld2.blogspot.com
  Yours, Ulla (from Finland)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Janet, wat jij maakt ziet er ontzettend leuk uit. Als je met andere stofjes erbij gaat werken maakt het meestal veel leuker en een eigen accent. Kijk even op mijn blog, ik hoop dat je veel kijkers krijgt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Janet, Je bent lekker bezig, ga vooral zo door zou ik zeggen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed hoor om op deze manier een soort planning te maken. Je bent met enige dingen bezig en die komen best wel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat goed dat je een oplossing hebt. En met eigen accenten wordt hij veel meer van jou

  BeantwoordenVerwijderen