Pagina's

woensdag 30 januari 2013

Multifunctioneel

Mijn quiltzolder doet tegenwoordig ook dienst als  sportkamer. Vandaag ben ik dus extra blij met zo'n multifunctionele zolderkamer want dit is mijn uitzicht vandaag:


heel veel regen en dan ben ik blij dat ik me binnen sportief kan uitleven. Dan lekker douchen en dan......


 hartjes maken!!! Dit zijn mijn hartjes tot nu toe, ik ben halverwege januari 'ingestapt'. Ik loop weliswaar nog een beetje achter maar het is zo leuk om te doen dat de achterstand gauw weggewerkt zal zijn!! Het is de bedoeling de hartjes in regenboogkleuren te maken. Als er 365 hartjes zijn meet de quilt bijna 2x2 meter, ik moet nog wel even nadenken of ik dat niet te groot vind, dus hoe het precies gaat worden weet ik nog niet maar voorlopig ga ik hartjes  maken

maandag 21 januari 2013

Gezwicht!!
Enthousiast geworden door jullie huisjes vorig jaar ben ik vandaag gezwicht voor 365 hartjes!! Ik kwam het tegen bij annemarie. Het heet Sweet hearts 2013. Er is zelfs een speciaal blog voor. Ik heb echt dit weekend mijn best gedaan er goed over na te denken, alle voor en nadelen op een rijtje gezet.  En omdat het vandaag Blue Monday schijnt te zijn heb ik een tegenprestatie bedacht en ga juist vandaag van start met Sweet hearts 2013.!


Tenslotte maak je zelf je dag en laat ik me dat niet voorschrijven door 'men' wie dat ook mogen zijn!! Ik moet dan wel een kleine inhaalslag maken maar ach dat is een feestje met zulke lieve hartjes. Het afgelopen weekend is er ook hard gewerkt om de achterstand van de 'Souvenir d'Alsace in te halen, ook al geen straf met zulke mooie stofjes!!

woensdag 16 januari 2013

Winter!
Wat is dit toch een heerlijk weertje als je er niet door moet en lekker op de quiltzolder kunt wegkruipen. Mijn kouwe karel wordt er ook helemaal blij van.


En ik vind het heerlijk om eindelijk weer een aantal uurtjes op mijn quiltzolder te zijn en een paar steekjes te kunnen maken aan mijn Souvenir d'Alsace. Ik dacht rondom de kerst mijn achterstand wel even weg te werken, nou dat viel zwaar tegen. Maar vandaag kwam eindelijk blok 1 af en werd blok 2 geknipt en de eerste steekjes gezet. Dat moet ook wel want inmiddels is blok 4 al onderweg!


De blokken maken vind ik geweldig om te doen, het stitchen bevalt me wat minder. Andere 'bom-mers' : hebben jullie er ook last van dat tijdens het stitchen de afbeelding vervaagd? Of veeg ik er te veel met de duim overheen tijdens het stitchen? Misschien is stitchen op deze manier niet zo mijn ding, maar ach oefening baart kunst dus wie weet..

zondag 6 januari 2013

De eerste affo in 2013

Het is een feit de Crystal Star hangt aan de muur. Gestimuleerd door een heel lief berichtje van een lieve collega!! Zij stuurde mij namens de bewoners een sms met de vraag of ik nog iets had voor de nu wel heel kaal lijkende muur nu de kerstquilt was opgeruimd. En tja  kouwe karel had er vorig jaar ook al gehangen en de crystal star was bijna af!!


En zo kwam het dat na een tweetal intensieve uurtjes de Crystal Star klaar was om op reis te gaan. En nu hangt ze mooi te wezen aan de muur en wordt alom bewonderd door bezoek, collega's en vooral door bewoners. Kijk dat geeft een goed gevoel en een 'schitterende' start van 2013!!