Pagina's

woensdag 16 januari 2013

Winter!
Wat is dit toch een heerlijk weertje als je er niet door moet en lekker op de quiltzolder kunt wegkruipen. Mijn kouwe karel wordt er ook helemaal blij van.


En ik vind het heerlijk om eindelijk weer een aantal uurtjes op mijn quiltzolder te zijn en een paar steekjes te kunnen maken aan mijn Souvenir d'Alsace. Ik dacht rondom de kerst mijn achterstand wel even weg te werken, nou dat viel zwaar tegen. Maar vandaag kwam eindelijk blok 1 af en werd blok 2 geknipt en de eerste steekjes gezet. Dat moet ook wel want inmiddels is blok 4 al onderweg!


De blokken maken vind ik geweldig om te doen, het stitchen bevalt me wat minder. Andere 'bom-mers' : hebben jullie er ook last van dat tijdens het stitchen de afbeelding vervaagd? Of veeg ik er te veel met de duim overheen tijdens het stitchen? Misschien is stitchen op deze manier niet zo mijn ding, maar ach oefening baart kunst dus wie weet..

7 opmerkingen:

 1. wat gebruik je om de tekening te maken? Ik werk graag met de watervaste dunliners maar o,1. Je hebt ze in verschillende kleuren en merken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi marion
   Het zit al voorgedrukt in de pakketten, of is het de bedoeling dat ik het eerst overtrek?

   Verwijderen
 2. Ja, je hebt gelijkt. ALs je niet naar buiten moet is het heerlijk weer, zo met de sneeuw en de kou. Maar anders....
  Je koude Karel ziet er mooi uit. Het past helemaal bij deze tijd. Mooie blok ook.
  Gr. Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke sneeuwpop. Je blokken zijn ook al zo mooie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De blokken zijn prachtig jammer dat stitchen niet zo jou ding is. Ik vind het zelf nl. heerlijk om te doen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ligt er veel sneeuw bij jullie! Prachtig.
  Misschien kan je dat wel vragen aan degene die de pakketjes verzorgt, wat voor 'inkt' ze gebruikt hebben. Als het voorgedrukt is, is het toch niet de bedoeling dat nog eens over te trekken? Ik vind de combinatie van patchen en stitchen wel erg leuk. Als je het resultaat ziet, krijg je er misschien toch wel meer plezier in. Ik vind ze er in ieder geval enig uitzien hoor. Lieve groet van mij en geniet nog maar lekker daar op je zoldertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi blok!! Als ik jou was zou ik het stitch patroon even overtrekken met een micropen, in de kleur van het garen dat je gebruikt! Dan blijft het stitchen ook leuk om te doen!
  enne, ik zit ook graag op mijn quiltzoldertje, hoor, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen