Pagina's

woensdag 14 maart 2012

Vervolg quiltkalender
In mijn vorige blogje schreef ik al over mijn quiltkalender : op maandag wordt er gewerkt aan de samplings from the sea, en afgelopen maandag werden er sashings geknipt  genaaid :Dinsdag is de dag voor de strawberryfaire. O wat is er (in stilte) wat afgemopperd en tegengesputterd!. Overal kom ik blogs tegen met super mooie kleine quiltsteekjes en natuurlijk wil ik dat ook kunnen. Maar ja aangezien ik liever tops maak dan doorquilt krijg ik het ook niet voldoende onder de knie he ?! Maar al mopperend (en ontdekkend dat de tussenvulling eigenlijk te dik is), kwam ik tot een stukje zelfacceptatie :-) en hanteerde het motto:als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat! Ook had ik al bedacht dat ik de blokken met de hand doorquilt en de randen en sashins met de machine?. Huh? wat is dat nou? tegen de middag kreeg ik toch opeens wel aardigheid aan het quilten en accepterend dat mijn steekjes nou eenmaal niet klein en fijn zijn, bedacht ik dat het allemaal niet zo slecht was en kreeg ik er stiekem aardigheid aan!

Woensdag: op woensdag is het tijd voor de last night before christmas. Vandaag gestart met blok4. Niet dat blok 3 al gemaakt is maar vanwege stof probleempjes maak ik de blokken niet op volgorde. In sommige blokken gebruik ik iets andere stofjes en omdat evenredig over de quilt te verdelen maak ik de blokken door elkaar. Op dit moment ziet het blok er zo uit en gelukkig heb ik vandaag nog wel een extra uurtje!11 opmerkingen:

 1. Ik vind het mooie quilt steekjes hoor, niets mis mee!
  De quilt wordt ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb heel goed naar de foto's gekeken en als mijn quiltsteekjes er zo uit zouden zien, dan zou ik meer dan tevreden zijn! Echt waar. Ik heb onlangs mijn eerste quiltsteekjes met de hand gezet en ga hetzelfde motto hanteren. Het ziet er fantastisch uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je quiltwerk mooi genoeg, Niet te kritisch tegen jezelf zijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou uh, Janet.... jij lijdt erg aan zelfonderschatting, hoor. Sjongejonge, ik zie hier alleen maar mooie kleine steekjes. Die van mij zijn én groter, én onregelmatiger en dat komt echt door te weinig ervaring. Ik heb namelijk ook een hekel aan quilten, alles liever dan dat. Mijn Civil War en de huisjesquilt laat ik quilten als die tops eenmaal klaar zijn. Aan zulke grote begin ik gewoon niet.
  Dus.... ga lekker zo door. Het ziet er allemaal prima uit.
  Je muizenblok is ook leuk. Ik heb mijn patroon verkocht, zag het helemaal niet meer zitten met dat beest. Wie is hier nu een kneus????? LOL

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een hele goeie instelling denk ik, die huldig ik ook al jaren, maarre....aan jou steekjes kan ik niet tippen hoor, ik durf het haast niet meer op mijn blog te zetten als ik zie hoe keurig en regelmatig jij dat doet, en toen had ik nog niet eens gelezen wat je er over schreef! Ted Storm zou blij met je zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je quiltsteekjes juist erg mooi worden !!!
  Maarre ... Gefeliciteerd !
  Met het patroon van de Kip op eiermand !
  Hopelijk is het een leuk werkje bij je quiltwerk ...;o)
  Als je je adres naar mij mailt kan ik het patroon naar je toesturen !
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou zeg, je steekjes zijn juist erg mooi klein en netjes, daar kan ik niet aan tippen. Ga lekker zo door...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind je steekjes keurig maar vooral je eigen quiltpolitie worden he.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een discipline Janet!! Goed zo! Jezelf accepteren. Ieder haar eigen manier en eigen kunnen. En fijn dat je toch plezier kreeg in dat doorpitten. Het ziet er super uit hoor. Ik kan ook niet van die hele kleine steekjes maken hoor, maar dat hindert niks. Lekker doorgaan zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een straf beleid voer jij door voor jezelf....haha!!!
  maar niet zo'n probleem maken van het quilten, hoor, dan gaat de lol er af. Natuurlijk zijn kleine steekjes mooi, maar dat is maar voor weinigen weggelegd! Ik heb altijd geleerd dat als het maar regelmatige steekjes zijn, dan is de grootte niet bepalend!!
  en blok 4 is een lekker makkelijk blokje, lijkt me!!
  blok 3 is volgens mij ook minder bewerkelijk dan 2, ik vond het nog best wel veel!!!
  maar leuk om te doen, al verheug ik me nu weer op het bouwen....;)
  en ik heb mijn hexagons weer opgezocht, ff op stoom komen en dan kunnen ze mee aan boord, is lekker klusje tijdens varen en zeilen!!!
  fijn weekend, groetjes, Syl

  BeantwoordenVerwijderen