Pagina's

woensdag 28 november 2012

tik tik tikkerde tik

Dat is wat je de laatste tijd veel hoort op de quiltzolder. Nee niet van de regen, maar van breipennen!! Het brei-virus heeft toegeslagen en is een welkome afwisseling bij alle quilt- en stichssteekjes. Ook al is het wat stil op dit blog op de quiltzolder wordt wel degelijk gewerkt. Dochter lief heeft het regelmatig koud, vooral als ze voor haar studie boven zit en dus kwam de vraag : uh mam zo'n heerlijke poncho lijkt me wel wat. Nou dat is niet tegen dovemans oren gezegt. Hup met z'n tweetjes naar een heerlijk wolwinkeltje in de buurt. Volgens mij het kleinste van nederland maar met zoveel keus en garen dat met drie klanten de winkel prop vol is. Zie je iets niet ligggen dan vraag je gewoon en uit een nog kleiner magazijntje? komt zo het gevraagde te voorschijn, heerlijk!!  Dus nu wordt er op pen 7 en met ambiance van scheepjes wol een heerlijk warme poncho getoverd (en warm dat ie op schoot is!!)
 
 
Op dit moment is de lengte ong 90 cm en dat moet in totaal 135 cm worden, nog even door pennen dus. Als ie klaar ziet ie er zo uit:
deze foto heb ik overgenomen van steekvanwal
 
 
Maar ook het quilten wordt niet vergeten, deze week viel deel 2 van Souvenir d'Alsace op de mat. En het zijn zulke mooie stofjes en zo heerlijk om te doen!
 

 
Bovendien wordt er ook nog gewerkt aan 'winter in blogland'. We breien quilten en stichen er heel wat af, dan wil ik al jullie leuke blogs nog lezen ...... tja logisch dat het hier dan een beetje stil wordt.
 
 


donderdag 8 november 2012

Tijd, tijd, tijd

Hoewel ik er (nog lang) de leeftijd niet voor heb, bedenk ik soms stiekem wat ik allemaal na mijn pensioen ga doen: quilten, quilten quilten en in de ingelaste pauzes knuffelen met m'n kleindochter Fleur. Wat blijft tijd toch een chronisch probleem. Er is ook zoveel leuks te maken. Wat is er de afgelopen week allemaal uit m'n handen gerold? :

Nog een sjaal-col die inmiddels door dochterlief gekaapt is, en ik moet toegeven dat ie haar ook prachtig staat
 
ook werd en gestiched voor winter-in-blogland(ik loop alweer hopeloos achter, zucht) en kwam er een tweede flying-geese bij
 


 
en werd de franse quilt niet vergeten, ook zooooo leuk om te doen.
 
Dat de tijd niet stilstaat en vooral snel gaat blijkt wel uit het feit dat de sinterklaasquilt alweer uit z'n mandje gehaald werd.Hier blijven we trouw aan de goed heiligman!! en moet de kerstman nog even geduld hebben.

 En waar ik in mijn quiltpauzes mee wil knuffelen is deze schat!! :

 
De quilt ernaast ben ik voor haar aan het maken en is naar haar vernoemd : FLEUR's. Het idee is om de quilt met haar mee te laten groeien. Het middenstuk dat bijna af is vertegenwoordigd de baby en peutertijd. Daar omheen komt een rand in kleuter en tienerkleuren. Als Fleur oud genoeg is en op zichzelf gaat wonen krijgt ze de quilt als  liefdevolle groet van oma mee.Ik hoop nog heeeel lang tijd te hebben om aan te quilt te werken wat voorlopig woont Fleur fijn bij haar papa en mama!!