Pagina's

donderdag 8 november 2012

Tijd, tijd, tijd

Hoewel ik er (nog lang) de leeftijd niet voor heb, bedenk ik soms stiekem wat ik allemaal na mijn pensioen ga doen: quilten, quilten quilten en in de ingelaste pauzes knuffelen met m'n kleindochter Fleur. Wat blijft tijd toch een chronisch probleem. Er is ook zoveel leuks te maken. Wat is er de afgelopen week allemaal uit m'n handen gerold? :

Nog een sjaal-col die inmiddels door dochterlief gekaapt is, en ik moet toegeven dat ie haar ook prachtig staat
 
ook werd en gestiched voor winter-in-blogland(ik loop alweer hopeloos achter, zucht) en kwam er een tweede flying-geese bij
 


 
en werd de franse quilt niet vergeten, ook zooooo leuk om te doen.
 
Dat de tijd niet stilstaat en vooral snel gaat blijkt wel uit het feit dat de sinterklaasquilt alweer uit z'n mandje gehaald werd.Hier blijven we trouw aan de goed heiligman!! en moet de kerstman nog even geduld hebben.

 En waar ik in mijn quiltpauzes mee wil knuffelen is deze schat!! :

 
De quilt ernaast ben ik voor haar aan het maken en is naar haar vernoemd : FLEUR's. Het idee is om de quilt met haar mee te laten groeien. Het middenstuk dat bijna af is vertegenwoordigd de baby en peutertijd. Daar omheen komt een rand in kleuter en tienerkleuren. Als Fleur oud genoeg is en op zichzelf gaat wonen krijgt ze de quilt als  liefdevolle groet van oma mee.Ik hoop nog heeeel lang tijd te hebben om aan te quilt te werken wat voorlopig woont Fleur fijn bij haar papa en mama!!
 
 

 

4 opmerkingen:

 1. Mooie dingen laat je hier zien. De sjaal is heel mooi, ik heb er ook bijna weer 1 klaar.
  En wat een geweldig idee, de quilt voor je kleindochter. Wat betreft de tijd: ik ben sinds 2 jaar thuis en kom nog steeds tijd te kort.
  Zal ook wel geen verandering in komen.
  Succes verder met je Souvenir d'Alsace.
  Groetjes, Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie sjaal is het geworden. Wat een leuk idee om een meegroeiquilt te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verschrikkelijk leuk idee van die meegroei quilt voor kleine Fleur! Ik zou ook alle pauzes invullen met haar knuffelen en leuke dingen doen. Geniet er van joh, ze groeit hard genoeg en die quilts blijven hetzelfde. Je snapt wel wat ik bedoel. Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie sjaal, een leuke quilt in wording en een schattige kleindochter.

  BeantwoordenVerwijderen