Pagina's

maandag 29 oktober 2012

 Daar ben ik weer

De afgelopen week heeft helemaal in het teken van de ooglidcorrectie gestaan! En het is allemaal goed verlopen. De ingreep viel reuze mee. Maar het geduld oefenen en wachten tot over drie maanden het optimale resultaat zichtbaar is valt me zwaar. De littekens zijn uiteraard nog goed zichtbaar( gek he na 1 week) en er lijkt wat verschil tussen het linker- en rechteroog. Maar voorlopig moet ik geduld hebben.

Van quilten is niet veel gekomen. Maar tussen alle bezoekjes door is er toch een begin gemaakt met de Souvenir d'Alsace :


 
Diegenen die er ook aan werken zal het opvallen er zit een 'verkeerd'stofje in!!Helaas was ik iets te enthousiast en heb van een bepaalde mal en stof een dubbel aantal geknipt! Gevolg: te weinig stof voor de volgend mal! Dus werd er geimproviseerd. Het leuke ervan is dat het nu ook gelijk 'mijn'quilt is, een beetje mijn handtekenig erop !!
 
 
Verder zag ik op de blog van Blij dat ik brei deze schitterende herfst-kol. Ben helemaal voor de kleuren gevallen en heb de haaknaald ter hand genomen. Mijn dochter wilde wel even 'model'staan(mits niet herkenbaar in beeld! ha ha ) 

Aangezien het hier een druilerige maandag is vertrek ik maar gauw naar m'n quiltzolder, voor franse- en winterse quiltsferen!!

donderdag 18 oktober 2012

Eindelijk!

Eindelijk kwam vandaag het lang verwachte pakketje van de nieuwe b.o.m. Natuurlijk moest het even 'geaaid 'worden


                                                         met een superleuke charm erbij

 maar het moet nog even opzij gelegd worden want............
eindelijk gaat het morgen gebeuren!! Wat?? Een bovenooglidcorrectie!!Geen idee wat ik nog kan zien na die tijd. Toch hoop ik volgende week weer aan het quilten te kunnen. Ik heb twee weken vakantie en dat kan niet zonder te quilten nietwaar!!

Tenslotte heb ik de afgelopen week gewerkt aan blok 2 van winter in blogland. Ongeduldig Enthousiast als ik was had ik het blok al in elkaar genaaid maar helaas kwam dat niet goed met de bomen, dus het naadje maar weer losgetornd ;-)

 
Voorlopig ga ik maar even incognito(lees: schuil achter een hele grote zonnebril ha ha ) gelukkig ben ik doorgaans alleen op de quiltzolder dus dat is weer een voordeel.
 
 

dinsdag 9 oktober 2012

Winter in blogland

Hoewel het buiten zeer aangenaam herfstweer is, is het op de quiltzolder al een beetje winter. En dat is helemááááál niet vervelend! Stel je even voor : een heerlijk zonnetje buiten (dus ook heerlijk behaaglijk op de quiltzolder) een lekker warme kop koffie erbij en prachtige stofjes en winterse tafereeltjes om de stichen!! Nou zeg zelf kan het prettiger!!


 
 
Het is misschien niet zo goed te zien, maar op blok 2 is inmiddels de tekening overgenomen van het knusse winterhuisje en er is een begin gemaakt met de tweede flying geese.
 
Verder heb ik het afgelopen weekend een babyslofje gebreid, gewoon zomaar om dat ik het leuk vond en voor de afwisseling. Het patroontje vond ik bij haar. Nog even een koortje haken en dan is het af en kan de tweede op de pennen!.vrijdag 5 oktober 2012

Herfst.

Terwijl de regen gezellig op het raam van de quiltzolder tikt en er een lekkere warme kop koffie-verkeerd naast me staat maak ik de laatste steekjes van blok 1 van winter-in-blogland, want.....

 
...vandaag staat blok 2 klaar op het web. Dit keer een blok van quilt house.


 
Dus laat het maar regenen, waaien stormen (sorry voor iedereen die er door moet) en de blaadjes maar vallen, Quiltie vermaakt zich wel( door mijn gezin wordt ik plagerig Quiltie genoemd!! en stiekem vind ik dat geweldig leuk!!)
 


woensdag 3 oktober 2012

 
Het begin is er!
 
Hoe oud je ook wordt soms lijk je toch even weer op dat ongeduldige kind dat op verjaardagskadootjes wacht. Tenminste ik wel als ik weet dat er iets quilterigs aan zit te komen. Een aantal maanden heb ik stofjes gespaard van een stoffenclub en die werden alvast op kleur geselecteerd en op 28 september  kwam het eerste patroontje van winter in blogland.Dus snel een 'ecruutje' gezocht en snel aan de slag!  Omdat ik (nog) geen lichtbak bezit doe ik het op de alternatieve manier : op het raam (en dat werkt prima hoor!!)
 
De kleuren heb ik een beetje aangepast, want het blijft een uitdaging zoveel mogelijk te werken met de materialen die ik in huis heb. Natuurlijk was ik te ongeduldig om de stichery eerst helemaal af te maken en 'moest' ik alvast even kijken hoe de flying geese zouden worden. Het grappige is dat je op een foto anders tegen de kleuren aankijkt dat wanneer je ze in het echt bekijkt, dus misschien ga ik nog wat schuiven met de kleurtjes.


 
En ondertussen zit ik ook alweer ongeduldig te wachten op post van ikorni quilt, daar gaat begin oktober een super leuke b.o.m van start(poeh begin oktober?? het is al de derde!! ha ha ha).
 
Gelukkig ben ik vandaag een dagje vrij met alleen vanmiddag een afspraak dus: gauw een uurtje aan de poets en strijk en dan hup naar de quiltzolder!!