Pagina's

vrijdag 7 september 2012

Wat ik wel en niet ga doen!!

De afgelopen dagen heb ik wat gestolen uurtjes doorgebracht op de quiltzolder. Zoonlief heeft nachtdienst en slaapt op het kamertje ernaast, heerlijk zo'n rust als er dan heerst in huis. Dat geeft tijd en ruimte om nog eens goed na te denken over alle projecten.

Het kleinste quiltje werd afgewerkt en hangt in de keuken en de crystal star is het afmaken waard gebleken, al trekken mijn tenen hier en daar krom bij het zien van niet aansluitende naadjes.


Voorlopig heb ik er een wat brede rand om heen gemaakt en nu ga ik op zoek naar een randstof van jinny beyer. De breedte van de buitenste rand bepaalt of ik de zwarte rand nog iets ga bijsnijden.

Wat 'the last night before christmas'-quilt betreft het volgende: Een prachtige quilt waar ik ook zeker nog aan zal werken maar die geen prioriteit krijgt en zeker niet meer in 2012. Niet omdat ik hem niet mooi vind wel omdat ik 'm te groot vind! Quilts van dat formaat hebben zoveel ruimte nodig! Dat bleek maar eens weer toen ik een plekje zocht voor de strawberry-faire. Wat ik precies met de blokken ga doen weet ik nog niet maar daar ga ik dus even heeeeel goed over na denken. Wanneer het de bedoeling is dat de quilt wordt opgehangen vind ik een maximale maat van 80x80 cm prima!. Quilts om onder weg te kruipen mogen natuurlijk groter zijn

Verder las ik bij haar over een leuk winterprojectje, waarvan ik het de moeite waard vind om te bekijken of het me aanspreekt.

 


Ook had ik nog een pakketje liggen van Nenne Design, ooit gekocht op een beurs.Voor de afwisseling maar eens aan begonnen.

In mijn gedachten borrelt er ook nog een dubbelzijdige log-cabin voor een bepaald doel, maar daarover later meer. Ik ben nog zoekende naar de juiste techniek en of me dat bevalt.
Ideeen en projecten genoeg, laat de herfst en winter maar komen!!

3 opmerkingen:

 1. wat een leuk pakketje van nenne design en dat nieuwe project klinkt inderdaad erg leuk.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt gelijk hoor. Niet teveel hooi op je vork nemen. Het moet leuk blijven. Leuk pakketje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn er veel leuke dingen om te maken hè?! Veel te veel, haha. Geen zorg maken over die naadjes in je Crystal Star hoor. Met doorquilten wordt dat altijd minder zichtbaar. En het is toch handwerk, dus ....
  Wat een enig pakketje van Nenne Design, weer heel wat anders. Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen