Pagina's

donderdag 20 september 2012

Gelukt

Het was wat passen en meten maar het middenstuk van de chrystal star zit op z'n plek en de rand is geworden zoals ik graag wilde dat ie werd: in verstek maar wel op patroon. Nu ben ik bezig met het dubbelen en het quilten gaat met de machine. Waarschijnlijk ga ik 'in-the ditch' quilten omdat ik in dit geval voorrang geef aan het patchwork, tenslotte kan quiltwerk het karakter van een quilt helemaal veranderen.

Na enig wikken, wegen en nog eens weer overdenken heb ik het volgende besloten: er liggen nog twee ufo's :

the samplings from the sea en the last night before christmas en die gaan  dit jaar geen affo worden. Begin dit jaar heb ik mezelf opgelegd dat ik van alle ufo's affo's zou maken, voor een deel  is dat gelukt en tussendoor werden er wat kleinere werkjes gemaakt. Nee ik ga nog geen balans opmaken dat is meer iets voor december ;-) en nee ze gaan ook niet voorgoed de kast in maar ik heb gewoon even zin in iets nieuws( tja welke quiltster heeft dat niet!!) Ik ben helemaal gevallen voor een b.o.m van ikorni quilt zulke mooie kleuren en stofjes. Omdat het een b.o.m is heb ik natuurlijk nog tijd voor de andere quilts maar niet zoveel dat het gaat lukken er affo's van te maken. (en stiekem vind in de blauwe quilt ook niet meer zo mijn ding, het is te lang geleden en smaken veranderen)
Nou genoeg te doen!! laat de herfst en winter maar komen!!


3 opmerkingen:

 1. Ja af en toe mag je best bezwijken voor een verleiding. Succes met quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb even bij die BOM gekeken. Oh wat prachtig! Kan me voorstellen dat je daar voor gevallen bent. Inderdaad heel andere kleuren dan dat blauw. Maar die is óók mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je dat de rand nu mooi om de ster zit. Het is misschien even zweten, maar dan heb je ook wat. Succes met quilten.
  Ik snap het helemaal van die twee UFO's. Ik heb van de Last Night alleen maar het eerste blok gemaakt en toen het patroon verkocht. Ik vond er geen bal meer aan, om te maken dan hè, de quilt is hartstikke leuk.
  Ga maar fijn die BOM maken van Ikorniquilt. De patronen zijn helemaal top en ook de stoffen super. Ik doe nu even geen BOM van Ikorni, ga er weer eentje doen bij Dorry. Een mens kan niet alles hè!
  Veel succes en werk ze aan alle leuke dingen.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen